mandag 23. mars 2009

Programgjennomridning med unge håpefulle..

Da har jeg fått prøvd meg som dressurdommer! Riktignok på en ganske så uformel programgjennomridning; med tre LD-ekvipasjer, og to LC-ekvipasjer.

Å dømme småjenter som ikke har ridd så lenge er ikke så fryktelig enkelt! Man ønsker jo at de skal fortsette med dette her, og ikke få prestasjonsangst for senere stevner. Samtidig så er det jo ingen vits i å dømme for høyt heller - da får de seg en real overraskelse når de kommer ut i vanlige klasser. Så.. Jeg forsøkte så godt jeg kunne å dømme rettferdig, slik at jentene fikk en positiv opplevelse med det hele, og kanskje en boost til å fortsette å trene slik at de blir enda bedre til neste gang! :) Strengt tatt var de både flinke og tøffe alle tre, og taklet ponniene sine på en god måte.

LC var noe enklere å dømme, spesielt siden jentene som red der var hakket eldre og mer erfarne. Jeg må si det ble litt hektisk å skulle følge med i galoppdelen, for der kom elementene rask på hverandre! Men det gikk da - og med en erfaren skriver som kan programmet så går det nok enda enklere..

Nå gleder jeg meg til dommerkurset til helgen, og håper at Kjell er like trivelig og lite skummel som han pleier å være utenom kurssammenheng. Krysser fingrene for at jeg består, og kan dømme klubbstevne 26. april!!

Ingen kommentarer: