mandag 15. februar 2010

En smuuuule treg? Ja..

Mangler det noe her? En fortsettelse på referatet fra clinicen med Jan Brink kanskje?

Tror det ja.. Tyvärr har det blitt skøvet langt bak i rekken over ting som bør og MÅ skrives, så det får nok vente enda litt.

In the mean time...

Jeg har fått ny fôrhest! Fantastiske, "lille" Wiekina er en skimmel dame som fyller hele syv år i år. Spranghest-to-be, med en hel masse artige ideer i hodet og en herlig personlighet.

Rir stort sett på tur - fantastisk terapi for en hyperpyse - og har også begynt å surre litt rundt med henne på banen.

På lørdag fikk jeg dratt frem gammel kunnskap fra den gangen jeg slet med Ken Nobles ekstremt stive venstreside. Den gangen fokuserte jeg nesten utelukkende på å få jevn aktivitet bakfra - dvs. at begge bena skal skyve likt, og jeg fant ut at dette funket veldig bra på Wiekinas stive venstreside også. Etter å ha gitt opp tøy og bøy som vanlig, gikk jeg over til å ri henne vrangstilt på begge hender. På høyre hånd begynte jeg med rettstilling, og gikk sakte over til å ri henne i en dyp og vrangstilt form. På venstre hånd gjorde jeg motsatt. Startet med å stille henne utover mot høyre, og stilte om sakte, men sikkert samtidig som jeg bad henne strekke seg ned og frem.

Funket som en drøm, og til slutt red vi kjempeflotte åttetall med korrekt bøyning med en rettstilt strekke på mditen. Avsluttet med å kontrollere bøyningen til høyre ved å ri henne direkte inn i en versade hver gang hun ønsket å bøye seg litt for mye.

Flink flink pånnis, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med henne utover våren og sommeren! :)

Ingen kommentarer: