tirsdag 28. oktober 2008

Kanontrening med Douglas i dag!

Det er når man venter det minst at man får mest igjen!

I dag kjente jeg veldig godt at Douglas var både stiv og litt uvillig, og kroppen min hadde veldig lyst til å følge hans eksempel. Etter å ha ridd en god del øvelser i skritt begynte vi med overganger skritt-galopp-skritt. Fatningene ble ikke så verst, men etterhvert tok han noen snarveier og prøvde seg med å senke hodet og løpe i stedet for å fatte. Ikke greit, og jeg vet jo at han kan. I tillegg var han vanskelig å holde fremover i galoppen, og brøt til trav flere ganger dersom jeg ikke fulgte godt nok med. Vet ikke akkurat hva det var som fikk meg til å skjerpe meg og faktisk legge litt press på oss begge to, men jeg vet at det funket!

Jeg droppet galoppfatningene og fokuserte på å få ham virkelig godt frem i trav. For å slippe å tenke for mye på min dårlige sits red jeg lett hele veien - mye lettere å holde ham fremme også. Jeg krevde ikke så mye av formen hans foran, men fokuserte mer på aktiviteten bakfra. Han måtte fortsatt slappe av i hals og nakke, og etterhvert begynte jeg å plukke ham opp litt og kreve at han bar hodet og nakken litt høyere selv. Storvolter, serpentiner og diverse andre bøyde spor gjorde ham myk som smør.

Fy søren som det funket! Etterhvert slapp jeg å jobbe noe mer med fremdriften, og jeg kunne konsentrere meg om å samle sammen all energien jeg endelig fikk ut av ham. Jeg gikk tilbake til galoppfatningene fra skritt igjen, og denne gangen fikk jeg ikke bare bedre fatninger, men også en mye mer balansert og fin galopp. Jobbet ham en del på storvoltene og sporet, men også litt frem og tilbake på små volter. Fortsatte med overganger tilbake til skritt, og etterhvert fattet jeg også galopp fra et godt og aktivt trav. Null problemer her, og galoppen ble bare rundere og finere jo mer jeg red.

Ikke nok med det - i dag fant jeg også ut hvordan jeg skal ri sideveisbevgelser i trav på Douglas. Etter å ha ridd ham så godt frem, og fått ham helt super mellom hånd og sjenkel, gikk sjenkelvikningene som en drøm over diagonalen. Fremdriften var der, ingen overbøying og god aktivitet fra innvendig bakben. Kjempefornøyd!

Jeg avsluttet økten med noen galoppbytter på hver hånd, samt 10 metersvolter i galopp på kortsidene. Douglas var helt nydelig å ri, og jeg tror han var fornøyd med seg selv også! Da jeg slapp ham ned og frem i trav til slutt jobbet han veldig godt fremover og lagde masse fine happy-lyder.

Nå er det SÅ GØY å ri!

Ingen kommentarer: